Wijnhoeve Kunneman | Altena's Dijk 5 | 7274 GN Geesteren (Gld.)
Tel. 0545 - 481682 | Mob. 06 - 36195991 | info@wijnhoevekunneman.nl
De keuring wordt georganiseerd door het Wijninstituut Nederland en Wijngaardeniersgilde Nederland in samenwerking met het Productschap Wijn.

Keuring Nederlandse Wijn

Bij de keuring maken de proevers gebruik van het daarvoor door het O.I.V. in Parijs ontwikkelde proefformulier, dat overal bij internationale wijnconcoursen wordt gehanteerd.

Er worden per wijn verschillende waarden toegekend aan de kleur, de geur, de smaak, de afdronk en de totale indruk die de wijn maakt. Alles dus volgens internationale puntentellingen.

Maximaal kan een wijn 100 punten behalen:
70 – 75 punten: WIN-keurzegel (is een stimulans voor de wijngaardenier om door te gaan)
76 – 81 punten: Bronzen medaille
82 – 88 punten: Zilveren medaille
89 – 94 punten: Gouden medaille
95 -100 punten: Grote gouden medaille

De Coöperatief Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers behalen met hun ingezonden wijnen ieder jaar mooie prijzen.

Keuring 2011

Goud - Solaris 2009
Zilver - Regent op hout 2009
Brons - Solaris op hout 2009

Bij het AWC Vienna'11, het International Wine Challenge te Wenen, was er al zilver voor de Regent op Hout.

Rosé wijnen

Weerkomm'n Rosé 2013
Soepel en lichte wijn, makkelijk toegankelijk. Is gemaakt van de Rondo druif. In de geur iets van aardbei en framboos. Het fruit blijft in de afdronk aangenaam hangen. Heerlijk voor op het terras.
€ 9,95 (uitverkocht)


Witte wijnen

Johanitter 2011
Een droge frisse witte wijn met een fruitig aroma, die gemaakt is van de Johanitter druif, een kloon van de Riesling druif. Heerlijk bij vis, gevogelte en bij asperges.
€ 11,95

Johanitter Liefelijk 2013
Johanitter met een klein zoetje. Heerlijk bij witvlees, vis en zomerse salades.

Binnenkort verkrijgbaar.
€ 11,95

Uut Bloaz'n 2013
Deze Cuvée wijn is gemaakt van de Merzling en de Seyval Blanc druif. Het is een soepele droge wijn met een frisse smaak en goede afdronk. Kan het beste jong gedronken worden bij vis of als aperitief.
€ 9,95

Solaris 2013
Volle krachtige wijn met een gelige kleur die samengaat met de zoete geur van rijp tropisch fruit zoals mango en ananas. De wijn heeft een lange afdronk met een fijn zoetje. Door zijn kracht is deze wijn geschikt voor bij kazen zoals Camembert en Brie, maar ook bij gekruide gerechten en vlees.

Binnenkort verkrijgbaar.

€ 13,95

Solaris op Holt 2011
Voller en zachter geworden van het doorrijpen op eiken houten vaten. Een volle wijn met veel tropisch fruit. Komt tot zijn recht bij gekruide schotels en franse kazen.
€ 15,95


Brut

Johanitter Brut
Johanniter Brut, door liefhebbers ook wel 'Achterhoekse champagne' genoemd is een sekt gemaakt van Johanniter wijn die op onze tanks de eerste gisting heeft gekregen en vervolgens op de fles de tweede gisting conform de methode traditionelle.
€ 17,95


Rode wijnen

Rondo 2009
Heerlijke zomerwijn, mooie diepe rode kleur. Komt uitstekend tot zijn recht bij varkensvlees, kip en lamsvlees. Deze wijn mag iets koel geserveerd worden.
€ 11,95 (uitverkocht)

Goodgoan 2013
De kleur is licht rood. In de geur iets van zwarte bessen en kruiden. In de mond de smaak van bessen en diverse kruiden. Een strakke rode wijn met een klein bittertje.
€ 9,95

Regent 2012
Krachtige, fruitige wijn. Mooie dieprode kleur. Jonge wijn met nog iets tannine. Heerlijk bij rood vlees, wild, fazant, gegrild varkensvlees en bij kaas.
€ 11,95

Regent op Holt 2012
Nog mooiere en vollere wijn dan de Regent, fruitig door de rijping op eiken houten vaten. Door de rijping op eiken houten vaten wordt de wijn verfijnd en krijgt het fruitige karakter een mooie warme afronding. Door de houtrijping krijgt de wijn lichte vanille tonen. De Achterhoek op z'n best!
€ 14,95